Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната му ще се

...
 Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната му ще се
Коментари Харесай

Израел ще се оттегли от ЮНЕСКО в края на следващата седмица

 Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че страната му ще се отдръпна от ЮНЕСКО в края на идната седмица, съобщи DPA.
През октомври Нетаняху разгласи, че Израел ще излезе от организацията, след решението на американския президент Доналд Тръмп да отдръпна от нея Съединени американски щати поради " антиизраелските й пристрастия ".

" Инструктирах министерството на външните работи да се оттеглим в края на седмицата от ЮНЕСКО ", съобщи Нетаняху при започване на днешното постоянно държавно съвещание.

" Смятам това за належащо предвид на пристрастното, едностранчиво и смехотворно отношение на организацията към нас, както и на фона на безапелационната позиция на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, която приветстваме ", сподели още той.

Израел се оплака, че в поредност резолюции на ЮНЕСКО, осъждащи израелските дейности в Йерусалим, не е била взета под внимание връзката на евреите с града и предизвикващото разногласия свещено място, наричано от мюсюлманите Благородното светилище, а от евреите - Храмовият рид.

Тази година организацията добави към листата си с обектите на международното културно завещание остарялата част на Хеброн на Западния бряг - място за поклонение за християни, евреи и мюсюлмани, предизвиквайки отвращение в Израел.

През седмицата Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с огромно болшинство резолюция против решението на Вашингтон да признае Йерусалим за израелска столица.

" Палестинците са тези, които не желаят решение на спора ", сподели Нетаняху, имайки поради изказването на палестинския президент Махмуд Абас, че няма да работи със Съединени американски щати по никакъв кротичък развой.

 
По публикацията работи: Веселина Василева
Виж всички публикации от Веселина Василева-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР